Dorin Galben vine cu explicații după interviul cu Veaceslav Platon: “Nu iau bani pentru interviurile pe care le fac, chiar dacă apar diverse speculații”

Adrian Sirbu

După ce TV8 a anunțat că reziliază contractul cu Dorin Galben după difuzarea interviului cu Veaceslav Platon, jurnalistul a venit cu explicații pe pagina sa de Telegram. El spune că nu ia bani pentru interviurile pe care le face, “chiar dacă apar diverse speculații”. 

Am mai spus asta și o s-o repet. Eu nu iau bani pentru interviurile pe care le fac, chiar dacă apar diverse speculații. Ăsta este un principiu de bază și mereu așa va rămâne. De fiecare dată invit în cadrul proiectului meu oameni din diferite domenii de activitate, cu diferite viziuni față de viață și diferite preferințe politice. Nu judec și nu condamn pe nimeni. Sunt jurnalist, dar nu judecător sau procuror. Ceea ce pot face, e să adresez întrebări invitatului, iar cei care privesc – își fac propriile concluzii. Asta înseamnă pentru mine democrație și libertate de exprimare”, a scris Dorin Galben.

Mai mult, jurnalistul a ținut să precizeze că toate cheltuielile legate de realizarea interviului au fost făcute din propriul buzunar.

Interviul menționat mai sus l-am realizat săptămâna trecută la Londra. Singur mi-am cumpărat bilet la avion. Singur mi-am achitat cazarea la hotel. Singur am plătit echipei de filmare. M-am documentat mult pentru acest interviu, dar se pare că trebuia s-o fac și mai mult. Cât trăim, învățăm”, a mai scris Galben.

În ceea ce privește durata interviului, jurnalistul spune că pe Youtube nu există o limită de timp pentru un interviu, de aceea discută cu toți invitații exact atât cât vorbesc ceva relevant și interesant pentru public.

Neapărat o să invit în cadrul proiectului meu și procurori care instrumentează dosarele lui V. Platon, dar și a altor politicieni care au fugit din țară. Publicul trebuie să audă și contraargumente la declarațiile făcute în interviu”, a mai spus Dorin Galben.

Dorin Galben a venit și cu un mesaj pentru TV8, după ce a fost concediat.

Cei care mă urmăresc știu ce viziuni am și ce valori susțin, iar asta nu se va schimba niciodată. Eu sunt sincer cu voi, dar fiecare e liber să creadă ce vrea. Mulțumesc TV8 pentru 2 ani de experiență frumoasă! În continuare o să mă vedeți doar în cadrul proiectelor mele de pe Youtube”, a conchis acesta.

Menționăm că Dorin Galben a publicat duminică un interviu de 4 ore cu Veaceslav Platon, în cadrul căruia a vorbit despre dosarele penale ale omului de afaceri, implicarea acestuia în politic, dar și relația cu Natalia Morari.

La câteva ore după publicarea interviului, TV8 a anunțat că a încheiat colaborarea cu Dorin Galben.

TV8 anunță că a decis, de comun acord, să încheie contractul de colaborare cu Dorin Galben, autorul și moderatorul talk-show-ului „Freedom”. Emisiunea a fost lansată în urmă cu doi ani și a fost difuzată în ziua de marți”, se arată în comunicatul TV8.