Dorin Recean a vizitat localitățile puternic afectate de ploile abundente din raionul Leova: “Comisiile locale pentru Situații Excepționale au consemnat pierderile suferite de cetățeni”

Adrian Sirbu

Prim-ministrul Dorin Recean s-a deplasat în raionul Leova, pentru a evalua situația creată în satul Romanovca și Sărata Nouă, în urma ploilor puternice. 

Premierul a discutat cu locuitorii din regiune, administrația locală și echipele de intervenție care au menționat că Drumul R34, Sărata-Nouă, a fost deblocat, iar circulația se desfășoară acum în condiții de siguranță. Din păcate, mai mulți agenți economici din localitate au avut de suferit – viitura puternică le-a inundat depozitele.

La Romanovca, din cauza digului iazului care a cedat, două poduri au fost distruse de ape. În acest context, premierul Dorin Recean a cerut inițierea unei anchete privind modul de exploatare și întreținere a iazului rupt.

De asemenea, prim-ministrul a vizitat una din cele 9 gospodării afectate. Comisiile locale pentru Situații Excepționale au consemnat pierderile suferite de cetățeni, iar Guvernul va interveni prin Fondul de Intervenție, împreună cu administrația publică locală, pentru a sprijini comunitățile afectate.

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării, împreună cu autoritățile locale, acționează, în continuare, pentru a remedia problemele apărute în toată țara. Mulțumesc tuturor echipelor implicate pentru mobilizarea promptă și tuturor cetățenilor care au dat o mână de ajutor în perioada intemperiilor”, a spus șeful Executivului.