Dorin Recean le dă din deget funcționarilor publici: „Există o problemă de atitudine”

Redacția Liber TV

Prim-ministrul Dorin Recean nu este mulțumit de activitatea unor funcționari și instituții publice din Republica Moldova. Concluzia a fost formulată după ce ieri a efectuat unele vizite inopinate. La începutul ședinței de astăzi de Guvern, oficialul a menționat că există o problemă de atitudine și a îndemnat miniștrii să meargă în teritoriu în vizite neanunțate. 

„De data aceasta nu o să dau nume, dar există și o problemă de atitudine. Dragi colegi, lucrăm pe verticală până la ultimul funcționar public, să le explicăm foarte clar că ei sunt acolo ca să deservească fie cetățenii, fie mediul de afaceri. Ceea am văzut ieri lasă de dorit. Cu următoarele vizite inopinate o să trebuiască să fim mai incisivi. Vă încurajez pe fiecare dintre dumneavoastră să faceți același lucru”, a declarat Dorin Recean.

Dorin Recean a mai menționat că a avut discuții și cu agricultorii. Prin urmare, el a solicitat să fie monitorizat atent modul în care sunt distribuite subvențiile, mai ales, în cazul gospodăriilor mici. Șeful Executivului a reiterat în acest context că prioritatea noului Cabinet de Miniștri este creșterea competitivității economiei moldovenști.