Dorin Recean: Situația din Orientul Mijlociu continuă să fie foarte tensionată. A fost activată și Celula de Criză de la Ministerul de Interne

Ala Găină

Situația din Orientul Mijlociu continuă să fie foarte tensionată și volatilă și de aceea, pe lângă Celula de Criză care există la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a fost activată și Celula de Criză de la Ministerul de Interne. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul ședinței de Guvern. Acesta a cerut ca cetățenii moldoveni care se află în Israel să primească tot sprijinul de care au nevoie. 

„Am suplimentat consulatul din Israel cu 2 persoane, respectiv trebuie să ne asigurăm că putem să asigurăm tot ce este necesar cetățenilor noștri de acolo. La fel, vreau să vă rog să continuăm colaborarea noastră cu prietenii de la București. Astfel, vreau să mulțumesc Guvernului de la București pentru tot ajutorul pe care-l oferă cetățenilor Republicii Moldova, acest efort trebuie să-l continuăm. Vreau să îndemn cetățenii să respecte alertele de călătorie ale MAEIE, să nu călătorim în Israel, și cetățenii care se află în zonele vulnerabile să le părăsească”, a declarat premierul Dorin Recean.

Menționăm că Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim de alertă și furnizează doar servicii consulare de urgență. Până în acest moment, Ambasada a primit peste 300 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și la zborurile comerciale. Ministerul de Externe informează că zborurile comerciale de pe Aeroportul Ben Gurion continuă să opereze pe rutele Tel-Aviv – Chișinău, Tel-Aviv – București și alte destinații europene.