Dragoș Galbur către Filat: “Infractorul care mai ieri spăla buda în celula sa din penitenciarul nr.13 se crede astăzi om mare”

Ala Găină

Dragoș Galbur, liderul Partidului Național Moldovenesc (PNM), a reacționat vehement la un comentariu făcut de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în contextul trecerii lui Sergiu Burlacu de la PNM la PLDM, relatează Telegraph.md. 

“Oamenii mici întotdeauna își fac un nume pe spatele oamenilor mari’, a reacționat interlopul Vlad Filat, liderul PLDM la postarea mea, după ce tot el l-a cumpărat cu tot cu chiloți pe cel pe care-l credeam până mai ieri prieten.

Amuzant, nu? Infractorul care mai ieri spăla buda în celula sa din penitenciarul nr.13 se crede astăzi om mare. Când zic infractor, mă bazez pe spusele doamnei Dragalin de la Procuratura Anticorupție, care a afirmat că Filat mai are 3 dosare pe rol, pentru delapidare și spălare de bani, și că trebuie să întoarcă statului câteva sute de milioane de lei după ultima sa condamnare.

Nu a întors niciun leu până la ora actuală, în schimb umblă cu punga cu bani prin țară și iată cumpără oameni și suflete pentru partidul său de rahat. Sincer, numai un om prost complet mai poate vota astăzi pentru Filat și PLDM. Părerea mea.

Nu sunt supărat că m-a trădat Sergiu Burlacu. Nici trist. Sunt bucuros că Dumnezeu e cu ochii pe mine și mă izbăvește de cel viclean, așa cum mă rog în fiecare seară. Ruga mea e auzită și nu există bucurie mai mare. Când îl ai pe Domnul în simț și cuget, nu te mai temi de nimic, credeți-mă că știu ce zic.

Dar sunt înfuriat pe PAS, că au lăsat slobozi prin țară toți zăbăloșii. Și nu-mi spuneți, vă rog, că nu pot face nimic, pentru că pot, pentru ca au toată puterea și toate instrumentele posibile și imposibile să bage la răcoare pe toți cei care au furat moldovenii timp de trei decenii.

Mi-e milă și totodată scârbă de Filat. Un interlop scăpat ca prin minune de pușcărie, împotmolit în dosare penale, un om de care se dezic proprii copii comandând articole prin presa internațională în care scriu că nu au nicio legătură cu tatăl lor infractor. Tare trist. Trist ca și revenirea sa în politică, ca și unionismul pe care cică îl promovează, ca și presa pe care o plătește ca să-i spele imaginea.

Știți, eu mai bine umblu în adidașii mei rupți, cu barba mea flocoasă, cu 1000 de lei în buzunar și cu visurile mele mărețe, decât să ajung așa o umbră tristă, cu dosare penale la fund și cu transplant de păr în Turcia”, a declarat Galbur.