După scandalul de ieri, Natalia Morari anunță că revine astăzi la dezbaterile de la TV8: ”Conectați lumina, eu diseară vin”

Ala Găină

După dezbaterile eșuate de marți seara, când în studioul TV8 s-a stins lumina exact când a venit candidata independentă Natalia Morari, aceasta a anunțat că revine diseară la dezbaterile organizate de televiziunea pe care a fondat-o. În același timp, Morari a venit cu o reacție după scandalul de ieri, spunând că regretă să vadă cum un proiect în care „a investit timp, efort și speranță s-a transformat într-o platformă de propagandă, departe de valorile pentru care a fost creat inițial”.

”Este prima dată în ultimii trei ani când revin la TV8, nu ca fondatoare, ci în calitate de candidată la funcția de președinte, pentru a beneficia de cele 12 minute alocate pentru a-mi prezenta programul electoral și a discuta despre problemele reale ale cetățenilor. Însă, minune – fix când au început dezbaterile, s-a întrerupt lumina și a dispărut semnalul. Coincidență? Poate doar o „defecțiune tehnică”, exact ca pe vremuri. Astfel de „defecțiuni tehnice” au fost la tv8 doar în perioada pe care o numeam stat capturat…pe vremea lui Plahotniuc”, a declarat Natalia Morari.

Potrivit Nataliei Morari, situația de ieri arată adevărata față a actualei guvernări.

„Doamna Sandu, aceasta este democrația pe care ne-ați promis-o? Aceasta este libertatea de exprimare pe care ați jurat să o apărați? În loc de o confruntare deschisă și onestă a ideilor, ne confruntăm cu întreruperi de curent, „defecțiuni tehnice” și tactici menite să reducă la tăcere oponenții”, a mai adăugat Morari.

Candidata nu a ezitat să-i critice pe cei care cântă osanale guvernării.

„Ca de obicei, după ce dezbaterile au eșuat, toți cârcotașii Maiei Sandu s-au trezit instant, să-i demonstreze că nu în zadar „își primesc osul” – și care mai de care cu minciuni și prostii tot mai mari. Pentru că așa-i învață stăpâna lor, și pentru asta îi hrănește. TV8 chiar au chemat poliția să investigheze cazul deconectării curentului – de fapt ca să facă spectacolul mai “credibil”. Ei au făcut poze și au împânzit rețelele de socializare cu activitatea lor frenetică. Rapid s-au conectat la proces și ceilalți cârcotași, cu teorii una mai tâmpite decât alta – ca să explice cum eu am deconectat curentul. Dar tâmpiții nu pot avea decât teorii tâmpite.

Din păcate, astăzi ne îndreptăm spre o Moldovă tot mai controlată, nu una liberă. Eu refuz să accept aceste metode. Și cetățenii văd. Pe 20 octombrie, avem ocazia să spunem „nu” acestor practici și să alegem calea spre o Moldovă cu adevărat liberă, demnă și prosperă.P.S: Astăzi, la 19:55, voi reveni la tv8, pentru a participa la dezbateri. Conectați lumina!”, a conchis Morari.

Marți seara, chiar la începutul dezbaterilor live la TV8, curentul electric a fost întrerupt în studio, acolo unde urma să participe la dezbateri Natalia Morari. Morari susține că incidentul ar fi intenționat. De altă parte, postul TV a anunțat că încearcă să remedieze întreruperea de energie electrică. Moderatorii spun că au chemat poliția pentru investigarea cazului.

„La multe provocări mă puteam aștepta astăzi, dar la deconectarea luminii în emisie directă NU! Exact la început de dezbateri electorale, în timp ce prezentam singura candidată din studiou, pe Natalia Morari, a fost deconectată lumina. Nu ni s-a mai întâmplat niciodată. Nu cunosc motivele, dar știu sigur că singura beneficiară a acestei provocări este Natalia. Am chemat poliția să investigheze cazul! Vom insista să se facă o anchetă, iar cine se face vinovat să fie sancționat. Ne cerem scuze de la telespectatori pentru această provocare la care am fost expuși”, a declarat jurnalista Mariana Rață.