ELECTORALA 2023// (VIDEO) Încă un pretendent la funcția de primar: Vasile Bolea, candidatul Partidului „Renaștere”, s-a lansat oficial în cursa electorală pentru Primăria Chișinău

Ala Găină

Încă un pretendent la fotoliul de primar al capitalei. Deputatul Vasile Bolea, candidatul Partidului “Renaștere”, s-a lansat oficial în cursa electorală pentru Primăria Chișinău.

În cadrul unui eveniment organizat în curtea casei sale natale, Bolea a vorbit despre planurile sale pentru Chișinău, spunând că programul său electoral se va axa pe dezvoltarea infrastructurii, susținerea educației și sănătății, precum și pe promovarea unei administrații transparente și eficiente.

„Vom dubla bugetul municipal pentru compensații în perioada rece. Acest buget este în prezent de aproximativ 7 miliarde de lei și a rămas neschimbat pentru mai mulți ani. Pensionarii care au atins vârsta de 70 de ani ar trebui să primească o compensație de 50% pentru încălzire. Pentru cei peste 75 de ani, facturile pentru încălzire ar trebui să fie acoperite de municipalitate. Vom include în lista beneficiarilor compensațiilor toți angajații din domeniul sănătății, educației, polițiști și carabinieri. Propunem un ajutor unic pentru nașterea și botezul unui copil. Pentru primul copil – 21.000 lei, pentru al doilea – 25.000 și pentru al treilea – 30.000 lei”, a spus Bolea în timpul evenimentului.

Totodată, Bolea își propune să reducă taxa de salubrizare – de la 120 la 60 de lei, dar și costul transportului public.

„Acest lucru poate fi realizat prin introducerea biletului electronic și a unei serii de alte măsuri. Cred că acest lucru ar putea reduce tariful cu 20%”, a adăugat candidatul la funcția de primar al capitalei.

Amintim că primii 10 candidați la funcția primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați de Consiliul electoral al circumscripției Chișinău. Totodată, dosarul lui Mihail Bagas a fost retras de către Partidul Liga Orașelor și Comunelor, care îl desemnase.