Marina Tauber

Exclusă din cursa pentru Primăria Bălți, Marina Tauber anunță că va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia CEC privind suspendarea turului doi al scrutinului de la Bălți

Redacția Liber TV

În cererea de chemare în judecată, candidatul Partidului „Șor” pentru funcția de primar constată că membrii CEC și-au depășit grav competențele stabilite de lege, au emis un act administrativ ilegal, care afectează direct interesele legitime ale concurentului Marina Tauber, care, în primul tur de scrutin, a acumulat aproximativ 48% din voturile alegătorilor.

Codul electoral nu prevede existența unei proceduri legale precum suspendarea alegerilor, iar prin suspendarea hotărârii nr. 195, turul doi al alegrilor din circumscripția municipală Bălți au fost oprite cu numai 30 de minute înainte de deschiderea secțiilor de votare, un caz fără precedent în istoria Republicii Moldova”, se arată în cererea de chemare în judecată. 

Mai mult, Marina Tauber consideră că prin hotărârea CEC au fost încălcate atât drepturile concurentului electoral, cât și ale alegătorilor.

Prin acest act administrativ, de fapt, cetățenii și alegătorii din municipiul Bălți au fost lezați în drepturile lor fundamentale la alegeri libere, de a alege, iar candidatul – de a fi ales, ceea ce reprezintă o ingerință disproporționată în substanța dreptului de a fi ales, drept garantat de art. 38 din Constituția Republicii Moldova și de art. 3 din Convenția Europeană”, se arată în cererea de chemare în judecată.