f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

George Simion

Flashmob la Președinție: „Scoateți interdicția ilegală aplicată liderului unionist George Simion!”

19-11-2021 11:12

„Scoateți interdicția ilegală aplicată liderului unionist George Simion”. Este mesajul transmis vineri, 19 noiembrie 2021, de mai mulți membri ai Alianței pentru Unirea Românilor, care au organizat un flashmob în fața Președinției Republicii Moldova. Potrivit unioniștilor, au trecut trei ani de la aplicarea interdicției și chiar dacă regimul Plahotniuc-Dodon a fost înlăturat, acest abuz continuă, iar George Simion, care este în prezent deputat în Parlamentul României, nu poate intra în Republica Moldova.

Procesul de expulzare a fost realizat de ofițerii SIS cu grave încălcări ale procedurii și fără vreun motiv întemeiat, or George Simion nu a încălcat legislația Republicii Moldova și nu a reprezentat niciodată un pericol pentru securitatea statului. De la decizia politică luată atunci de Biroul de Migrație și Azil au trecut trei ani, iar potrivit legislației Republicii Moldova, aceasta poate fi revizuită. Acest lucru însă nu s-a mai întâmplat, iar George Simion, în pofida faptului că reprezintă statul român în calitatea sa de deputat în Parlamentul României și deține pașaport diplomatic, nu poate intra în continuare în Republica Moldova. Din punctul nostru de vedere, acest lucru este un abuz, iar decizia de 2018 a fost una eminamente politică”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR Moldova.

Flashmob AUR

În context, unioniștii de la AUR au depus un demers în adresa Președinției.  

„Solicităm Președinției să se documenteze de la Biroul de Migrație și Azil și Serviciul de Informații și Securitate cu privire la motivele menținerii deciziei din 1 octombrie 2018 prin care George Simion a fost expulzat din Republica Moldova. Totodată cerem instituției să iasă cu o poziție publică și să ceară de la organele de drept sancționarea persoanelor responsabile care și-au depășit atribuțiile de serviciu atunci când l-au expulzat pe George Simion din Republica Moldova, dar și scoaterea interdicției aplicată abuziv lui George Simion”, se arată în demersul AUR.

Flashmob AUR