Fosta bașcană, Irina Vlah, revine în politică și anunță lansarea Platformei Moldova

Ala Găină

Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, lansează Platforma Moldova – o asociație obștească ce ar urma să unească oamenii onești. Potrivit ei, niciodată, de la Independență încoace, nu s-a simțit o scindare mai mare în societate și o distanțare între pseudo elita politică și popor. Ea a îndemnat partidele de opoziție, indiferent de doctrină, să se alăture platformei, transmite IPN.

Irina Vlah a menționat că a anunțat și anterior că după expirarea mandatului de bașcan va lansa un proiect socio-politic la nivel național.

„Mă adresez către toți cei cărora nu le este indiferentă soarta țării, către toți care au de spus un cuvânt în domeniu pe care îl profesează, către toți cei care sunt ignorați, umiliți, subestimați de guvernarea actuală, către partidele de opoziție, indiferent de doctrină”, a spus fostul bașcan.

Potrivit ei, autoritățile centrale sunt concentrate pe politică externă și pe subiecte de geopolitică, dar au omis de pe agenda lor politica internă, politica socială și problemele cu care se confruntă oamenii.

„Avem nevoie de unitate. Numai în unitate, numai atunci când între guvernați și guvernanți nu va exist o prăpastie de aroganță, numai atunci un popor va putea prospera. Avem nevoie de o clasă politică educată în spiritul respectului față de cetățeni”, a mai spus Irina Vlah.

Irina Vlah a exercitat funcția de bașcan din anul 2015 și până în 2023.