Fosta ministră a Finanțelor din România, Anca Dragu, propusă în funcția de guvernator al BNM

Ala Găină

Anca Dragu va putea fi propusă în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, după ce Octavian Armașu a fost demis de Parlament. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu pe pagina sa de Facebook.

„Azi, în plenul Parlamentului, va fi propusă pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei candidatura doamnei Anca Dragu. Anca Dragu are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE. Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României. Avem toată încrederea că Anca Dragu va contribui la creșterea integrității și independenței Băncii Naționale a Moldovei”, a menționat el.

Anca Dragu are 51 de ani și este economist de profesie. În perioada 2015-2017 a deținut funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul condus de Dacian Cioloș, iar din 2020 este senator. În perioada 2020-2021 a deținut funcția de președinte al Senatului României.

Amintim că, fostul guvernator Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a fost revocat din funcție. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Parlamentului din 22 decembrie, cu votul a 81 de deputați.