Fosta ministră de Interne, Ana Revenco, ar putea ocupa o nouă funcție. Ce i-a propus Maia Sandu

Ala Găină

Fosta ministră de Interne, Ana Revenco ar putea ocupa o nouă funcție. Șefa statului a semnat scrisoarea prin care propune Parlamentului numirea Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. De altă parte, ex-ministra spune că va face tot ce îi stă în puteri pentru a asigura buna funcționare a unei instituții atât de importante pentru asigurarea stabilității sociale în Republica Moldova.

„Având o vastă experiență în domeniul securității și comunicării strategice, a activat anterior și în funcția de consilieră a Președintei Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate. La fel, Ana Revenco a condus Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Ministerului Afacerilor Interne și a fost fondatoare și directoare executivă a Centrului Internațional „La Strada” Moldova”, au precizat reprezentanții Președinției.

De altă parte, Revenco spune că această nominalizare este o onoare și totodată o mare responsabilitate.

„Dacă voi coordona acest Centru, voi face tot ce îmi stă în puteri ca să asigur buna funcționare a unei instituții atât de importante pentru asigurarea stabilității sociale în țara noastră.

Influențările și manipulările externe ale informației, falsurile și atacurile hibride aduc daune la fel de mari ca războiul și crima. În acest context, voi depune tot efortul pentru a asigura că trăim cu toții într-o societate liberă și bine informată”, a scris Ana Revenco pe facebook.

În perioada august 2021 – iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministră a Afacerilor Interne.