Fostul deputat PD, Vladimir Andronachi, dat în căutare de Interpol

Redacția Liber TV

Fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Andronachi ar fi fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol pentru arest și extrădare. Informația a fost confirmată de IGP.

„Astăzi, Andronachi Vladimir, născut la data de 13.10.1980, a devenit vizibil în baza de date a persoanelor căutate internațional a OIPC Interpol, acesta figurând în căutare pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare.

Menționăm că, la 23 septembrie 2021, Direcția Cooperare Polițienească Internațională a IGP, în baza solicitării Centrului Național Anticorupție, a transmis în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol, solicitarea de a-l anunța în căutare internațională pentru arest si extrădare pe Andronachi Vladimir, conform mandatului judecătoresc din 21 septembrie 2021, emis de judecătoria Ciocana mun. Chișinău”, se arată în comunicatul poliției.

Vladimir Andronachi este vizat în mai multe dosare de rezonanță, printre care și Metalferos.

În aprilie 2022, magistrații au emis mandat de arestare pe un termen de 30 de zile în privința fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, care este vizat în dosarul Metalferos, fiind bănuit de spălare de bani.

În dosarul fraudei bancare, Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei, au fost puși oficial sub învinuire. Procuratura Anticorupție a anunțat vineri, 1 octombrie 2021, că a reținut în acțiunile celor trei comiterea escrocheriei și spălării de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat.