Fostul director al SIS, Vasile Botnari, a fost reținut pentru 72 de ore

Ala Găină

Fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate a fost reținut pentru 72 de ore. Vasile Botnari este cercetat  într-un dosar de îmbogățire ilicită. 

„Confirmăm efectuarea perchezițiilor la domiciliul lui Vasile Botnari, ex-director SIS. Perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite. După finalizarea acțiunilor de urmărire penală planificate, vom reveni cu informații actualizate”, a precizat Procuratura Generală.

Amintim că dimineață procurorii anticorupție au inițiat percheziții acasă la Vasile Botnari. Dosarul a fost pornit pe faptul îmbogățirii ilicite.

Vasile Botnari a ocupat funcția de director al SIS din mai 2018 până iunie 2019.

Botnari este unicul vinovat în dosarul privind expulzarea celor șapte profesori turci de la Liceul „Orizont” din capitală. Acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare, primind o amendă de 88 de mii de lei.

La 11 iunie 2019, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Republica Moldova pentru încălcarea drepturilor cetățenilor turci expulzați.