Fostul premier Ion Chicu va candida la alegerile pentru funcția de președinte

Adrian Sirbu

Ion Chicu, actualul președinte al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, a fost desemnat drept candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Decizia a fost luată la Consiliul Politic Național, desfășurat la 22 iunie.

Totodată, ex-premierul a menționat că PDCM va boicota referendumul cu referire la calea europeană a R. Moldova prin neparticipare.

„Considerând caracterul antidemocratic și speculativ al referendumului inițiat în scopuri electorale de către președintele actual al R. Moldova, precum și riscurile pentru ordinea constituțională a țării pe care le comportă acest exercițiu inutil din perspectiva europeană a țării noastre, CPN al PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu se lase atrași în jocurile periculoase ale guvernării actuale pentru existența de mai departe ale statului nostru”, se arată în postarea lui Chicu, publicată luni, 24 iunie, pe Facebook.

Amintim că alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea R. Moldova în UE vor fi organizate pe 20 octombrie 2024.