Fostul președinte al RM, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu

Redacția Liber TV

Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Curtea de Apel Chișinău a examinat și respins miercuri, 29 iunie 2022, recursul înaintat de socialist împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, aplicat în privința acestuia.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat astăzi și recursul înaintat de procurorii anticorupție prin care au contestat decizia primei instanțe de plasare în arest preventiv, pe un termen de 20 zile a complicelui ex-președintelui Republicii Moldova, Petru Merineanu, procurorii insistând asupra unui termen de 30 zile de arest preventiv. La fel și cumnatul lui Igor Dodon a contestat cu recurs decizia primei instanțe.

Prin urmare, în rezultatul examinării recursurilor enunțate, magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana de prelungire a arestului preventiv aplicat pe un termen de 20 zile, în privința persoanei, care are calitatea de complice în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită imputată fostului șef de stat.