Fostul președinte al României, Traian Băsescu, internat în spital. Care este starea de sănătate

Ala Găină

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” sâmbătă seara. 

Potrivit unor surse medicale Gândul, starea lui Traian Băsescu este în curs de îmbunătățire ca urmare a tratamentului administrat. Fostul președinte al României are gripa de tip A. Medicii de la SMC monitorizează atent situația având în vedere celelalte afecțiuni ale fostului presedinte, întrucat acestea pot da oricând complicații, însî, la aceasta oră, Traian Băsescu este în curs de vindecare, după cum arată analizele.

În 2014, când încă era șef al statului, a fost diagnosticat și cu emfizem pulmonar care are ca efect scăderea calităţii vieţii pentru că pacientul oboseşte foarte repede.

În martie 2022, Traian Băsescu a fost internat la Bruxelles după ce i s-a făcut rău. Potrivit unor surse, atunci a fost vorba de o bronhopneumopatie cronică și de insuficiență respiratorie.

Istoricul medical al fostului președinte include și o operație de hernie de disc, pe care a suferit-o la Viena, în 2006, dar și o intervenție la nivelul tiroidei, în 2007.

Traian Băsescu a evitat să mai apară în spațiul public din septembrie 2021, când Parlamentul a adoptat legea in urma careia foștii colaboratori ai securității își pierd privilegiile. În calitate de fost președinte al țarii, avea dreptul la indemnizație, la protecție din partea SPP și la casa de protocol.