(FOTO) Lilian Carp, PAS: „Prioritatea noastră este creștem mobilitatea urbană și să dezvoltăm infrastructura rutieră”

Adrian Sirbu

„Astăzi, prioritatea noastră este creștem mobilitatea urbană și să dezvoltăm infrastructura rutieră, vom realiza 3 proiecte mari pe str. Industrială, str. Mesager și nodul rutier de la Combinatul de Tutun, unde avem deja schița de proiect”. O spune candidatul PAS la alegerile locale din Chișinău, Lilian Carp, care a avut o întrevedere cu angajații Centrului Medicilor de Familie nr. 12 și Institutul de Medicină Urgentă. 
„În ultimii ani, la Primărie au fost luate decizii și aprobate proiecte care în loc să ușureze viața oamenilor din oraș și să ofere confort, au adus mai multe dificultăți, au complicat traiul cotidian. Lipsa de instituții de învățământ în apropierea blocurilor noi, transport public arhiplin, servicii socială la distanțe prea mari, procese birocratizate și zile pierdute în trafic.
De exemplu, CMC a votat 3 PUZ-uri care vor paraliza sec. Ciocana, str. Ginta Latina, Maria Drăgan și str. Bucovinei colț cu Mircea cel Bătrân, deoarece nu prevăd școală și grădiniță, iar în scurt timp acestea vor genera multă incomoditatea oamenilor în sectorul Ciocana”, spune Lilian Carp.
Carp spune că își propune să descentralizeze competențele Primăriei către preturile de sector pentru a realiza proiecte de reabilitare a curților de bloc, scuarelor și parcurilor publice, dar și pentru asigurarea curățeniei în sectoare.