(FOTO) Majestatea Sa Margareta a României a devenit membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei

Ala Găină

Custodele Coroanei Române, Majestatea sa Margareta, a primit titlul de membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei. Distincția i-a fost oferită ieri, în cadrul unei ceremonii solemne, organizată în cinstea familiei regale.

Cu ocazia primirii însemnelor calității de membru de onoare, Custodele Coroanei române a rostit un discurs de mulțumire. De asemenea, cuvinte de recunoștință au adresat președintele interimar al AȘM, academicianul Svetlana Cojocaru, ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, directorul Institutului Diplomatic, Eugen Vizir, precum și academicienii Mihai Cimpoi, Gheorghe Duca și Ion Tighineanu.

În cadrul evenimentului a mai fost prezentat volumul „Regele Mihai și Basarabia”, semnat de dr. Aliona Grati, și un recital de muzică clasică, susținut de elevi ai Liceului republican de muzică.

Majestatea Sa Margareta efectuează o vizită în Republica Moldova, împreună cu Alteța Sa Regală principele consort Radu. Ieri, reprezentanții familiei regale au avut o întrevedere și cu președintele Maia Sandu, care le-a mulțumit pentru susținerea pe care o acordă Republicii Moldova, atât pe plan extern, cât și pe plan intern.