(FOTO) Veste bună pentru copiii și tinerii din satul Dezginja: a fost deschis un centru social pentru tineret în sat

Adrian Sirbu

Veste bună pentru locuitorii din satul Dezginja. Aici, echipa bașcanului Evghenia Guțul a restaurat clădirea unei școli abandonate, și a deschis un centru sportiv pentru tineri. Potrivit bașcanului, în autonomie se face totul pentru ca satele să devină atractive pentru tineri.

Acesta este primul obiect de infrastructură pe care îl deschidem în satul Dumneavoastră. Dar planificăm să realizăm încă multe proiecte. Noi v-am promis, Dumneavoastră ați avut încredere în noi și trebuie să o justificăm„, a declarat Evghenia Guțul.

Echipa bașcanului spune că a realizat acest proiect pentru a crea condiții mai bune pentru recreerea tinerilor. Temelia clădirii a fost consolidată, au fost instalate ferestre și uși termoizolante, pereții au fost izolați termic și a fost finalizată fațada.

Mulțumim bașcanului și echipei sale pentru implicare, pentru că ne-au ajutat. Astăzi, vedem un obiect frumos, care a fost deja dat în exploatare”, a declarat Nicolai Raia, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei.

Centrul sportiv va deveni epicentrul vieții tinerilor din sat. Ei deja planifică să participe la diferite secții și cercuri.

Acest proiect, ca și multe altele din autonomia găgăuză, a fost realizat datorită atragerii de investiții din surse extrabugetare. În discursul adresat sătenilor, politicianul Ilan Șor a remarcat că noul centru corespunde tuturor cerințelor moderne și că este un loc nu doar pentru evenimente sportive, dar și pentru manifestările sociale și culturale din sat.

Am promis să transformăm Găgăuzia într-un tărâm al viselor. Și ne vom ține de cuvânt! Lucrările sunt în toi în toate localitățile din Găgăuzia, iar proiectele de infrastructură sunt finalizate unul după altul”, a declarat Ilan Șor.