George Simion, lansare oficială a candidaturii sale pentru alegerile prezidențiale: ”Nu facem alianță cu PSD și PNL”

Adrian Sirbu

Liderul formațiunii AUR, George Simion, și-a lansat oficial sâmbătă seara candidatura la alegerile prezidențiale, în cadrul unui eveniment fastuos organizat la Arenele Romane, în București, unde au participat câteva sute de membri de partid. Simion a fost ovaționat și aplaudat, iar la schimb el le-a promis celor care au rămas loiali și n-au dat bir cu fugiții că vor fi „recompensați cum se cuvine”.

„Vă mulțumesc pentru că prin munca voastră am reușit să ieșim neînfrânți din prima bătălie a anului 2024. Nu ne-au înfrânt și noi vom câștiga războiul. Mulțumesc că n-ați dat bir cu fugiții și să știți că sacrificiile pe care le-ați făcut, inclusiv faptul că ați venit astăzi aici, nu vor rămâne nerecompensate. În bătălia finală, voi sunteți cei care ați făcut diferența prin toate orele pe care le-ați acordat acestui proiect (…)”, le-a transmis Simion colegilor din AUR.

Simion a reamintit că formațiunea sa trimite 6 reprezentanți în Parlamentul European și a dat asigurări că AUR nu va acorda „niciun vot Ursulei von der Leyen” pentru președinția Comisiei Europene. „Nu votăm un cancelar globalist și măsurile lor care pun în pericol poporul și valorile noastre”, a mai adăugat Simion.

El a avertizat că „toate orătăniile din ghena iadului” vor încerca acum să împiedice turul doi al alegerilor prezidențiale, de teama că poate câștiga alegerile.

„La următoarele alegeri trebuie să ne asigurăm că vom opri frauda, pentru că generalul negru Coldea a pierdut, nu mai este, dar statul paralel există și o să ne luptăm în continuare cu el”, a comentat Simion, felicitându-i pe reprezentanții AUR care au câștigat mandate la primării, în consilii locale și consilii județene.

„Am onoarea să fiu eu cel pe care l-ați ales să vă reprezinte în această bătălie, mă înclin în fața voastră și mă înclin în fața viitorilor primari și consilieri locali ai AUR care au dus o luptă nedreaptă. Când ajung președinte mă voi asigura că alegerea primarilor se va face în două tururi de scrutin așa cum e drept să se întâmple”, a spus Simion.

Acesta a mai promis că AUR nu va face nicio alianță cu PSD sau PNL și că „mandatul său e imperativ” în sensul acesta. „AUR face alianțe doar cu românii”, le-a transmis el colegilor de partid, cerându-le să voteze în forurile administrative locale doar „ce este în interesul românilor”.

În privința programului său din campania pentru prezidențiale, Simion a spus că vine cu „soluția împroprietăririi românilor”, respectiv cu un proiect „de construcție a unui milion de locuințe la prețuri accesibile”. „Vor spune unii că, vai, nu e posibil. Ba e posibil, prin mult, mult efort și noi știm să depunem efort și să fim harnici. De asta sunt singurul președinte de partid care a ținut să iasă în față să își asume candidatura la președinția țării. Ceilalți merg pe la ambasade și sunt leneși”, a comentat Simion.

Liderul AUR a relansat acuzații la adresa țărilor occidentale, afirmând că acestea „ne pun președintele României prin ambasade” și a spus că după ce va ajunge el președintele țării lucrurile se vor schimba. „Am auzit că președintele e ales pe undeva peste ocean, de la ambasade. E timpul să fie și cum vrem noi, nu cum vor alții. I-am văzut pe unii cum se fac slugi pe la ambasade. Simion vrea să fie președintele românilor și atât. Dacă vor ambasadorii să vorbim, sunt bineveniți, dar nu la ambasadele lor, ci la birourile noastre. Sunt bineveniți cu o excepție, ambasadorul Austriei. Sute de ani am fost exploatați cu rândul, în timp ce bunicii lor luau lecții de vals, bunicii noștri arau pământul cu plugul. Austria să renunțe la aerele imperiale. Când voi ajunge președinte, toate companiile austriece din România vor fi controlate corespunzător, până la momentul intrării noastre în Schengen. E timpul ca președintele României să fie ales la București. E timpul să nu mai fim tratați ca o colonie de mâna a doua (…) Vom avea maxim 300 parlamentari și maxim 12 ministere pentru că statul trebuie să lucreze pentru voi, nu pentru ei. (…) România nu trebuie să intre în război și mai ales în războiul care nu este al nostru”, a mai comentat Simion.

Reamintim, Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor a decis sâmbătă, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie candidatul AUR pentru funcţia de preşedinte al României.