Gest de curaj? Socialista Alla Dolință renunță la mandatul de deputat și părăsește PSRM: „Pentru mine, durerea Ucrainei este durerea mea”

Redacția Liber TV

Membra Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolință, renunță la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Totodată, aceasta a anunțat că se retrage și din PSRM, deoarece nu este de acord și nu susține metodele și retorica atât a conducerii, cât și a partidului ca întreg” în legătură cu războiul din Ucraina. 

Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Legislativului.

„Mai mult de 4,5 luni într-un stat vecin, Ucraina, care este în esență casa mea, deoarece părinții mei s-au născut acolo, este un război. Îmi este greu să văd durerea, lacrimile, necazurile și distrugerea pe care le aduce, îmi este foarte greu să accept aceste evenimente. În legătură cu aceste împrejurări, am decis să renunț la mandatul de deputat, precum și să mă retrag din Partidul Socialiștilor, deoarece nu sunt de acord și nu nu susțin metodele, conceptul și retorica atât a conducerii, cât și a partidului ca întreg. Pentru mine, durerea Ucrainei este durerea mea”, se arată în cererea de demisie a Allei Dolință.

Amintim că PSRM și Igor Dodon, președintele de onoare al partidului, în cele peste patru luni de război, nu au emis nicio reacție vizavi de invazia rusă în Ucraina. Mai mult ca atât, Igor Dodon a emis declarații în care împărtășește politica liderului rus Vladimir Putin în regiune.