Guvernatoarea BNM, primul mesaj după accederea în funcție: “ Vom depune eforturi ca economia să prindă puteri”

Adrian Sirbu

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, susține că, în cadrul instituției, vor fi depuse eforturi pentru a avea un sistem financiar nu doar rezistent la crize, ci și capabil să contribuie la creștere economică sustenabilă și dezvoltarea țării, un sistem bancar compatibil cu spațiul european, transmite IPN.

Aici, la Banca Națională, vom depune eforturi ca economia să prindă puteri și să intre în forță în procesul de convergență cu piața europeană. Vom avea grijă ca sistemul bancar să fie și mai rezilient, iar cetățenii să se poată bucura de servicii moderne”, menționează Anca Dragu în mesajul său de felicitare cu ocazia noului an.

Potrivit guvernatoarei, începutul este promițător și urmează un an în care BNM își propune să avanseze hotărâtor spre bunăstarea și valorile europene

Pentru mine este un prilej și o onoare să vă transmit cele mai calde și sincere urări de bine. Dar înainte de toate, vreau să vă mulțumesc pentru că m-ați primit călduros aici, în țara pe care o iubesc și mi-o doresc să devină un loc sigur și prosper pentru cetățenii săi. Împreună cu echipa Băncii Naționale a Moldovei privim cu încredere către anul 2024, conștienți de provocările pe care le poate aduce, dar determinați să mergem ferm spre obiective ce vor impulsiona dezvoltarea țării”, a notat Anca Dragu.

Vă îndemn să ne unim efortul și să muncim împreună pentru a avansa pe parcursul european, deoarece apartenența la UE reprezintă garanția păcii și bunăstării. Am încredere în puterea și în capacitatea Republicii Moldova! Ați arătat la o lume întreagă cât de generoși sunteți, atunci când v-ați deschis casele pentru vecinii nevoiți să plece din calea războiului. Ați arătat cât de determinați sunteți să mergeți cu tenacitate spre Uniunea Europeană, care cândva era doar un vis. Mă simt onorată să pun și eu umărul la acest proces”, a mai spus guvernatoarea Băncii Naționale.

Anca Dragu a fost numită la sfârșitul lunii decembrie guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei, președintă a Consiliului de supraveghere și a Comitetului executiv, pe un termen de șapte ani. Ea i-a luat locul lui Octavian Armașu, revocat din funcție de Parlament în seara zilei de 21 decembrie.