parlament

Guvernul şi Parlamentul vor avea o şedinţă comună în data de 12 februarie

Beatrice Dornean

În cadrul şedinţei de vineri va fi pusă în discuţie Implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. La fel, Pavel Filip a solicitat ca fiecare ministru să facă o analiză a programului, astfel ca şedinţa de vineri să fie una eficientă.

Guvernul

Astfel, în cadrul acestei şedinţe va fi pusă în discuţie chestiunea privind realizarea în sesiunea de primăvară-vară a programului legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere  RM-UE, precum şi stabilirea priorităţilor legislative pentru această sesiune. Solicit ca fiecare ministru împreună cu echipa sa, să facă o analiză amplă a gradului de implementare a programului menţionat atât în privinţa proiectelor ce se află pe agenda parlamentului dar şi privind stadiul de elaborare şi promovare a proiectelor restante, astfel încât această şedinţă să fie eficientă. De asemenea vreau să solicit şi cancelariei de stat să remită în adresa ministerelor informaţii adiţionale referitoare la chestiunile ce vor fi examinate în cadrul acestei şedinţei restanţe, prognoze etc, a anunţat Pavel Filip în cadrul şedinţei executivului.

Amintim că, guvernul Filip a fost investit în data de 20 ianuarie 2016, în cadrul unei şedinţe speciale a Parlamentului.