Igor Demciucin, adjunctul procurorului general interimar, demis din funcție

Adrian Sirbu

Igor Demciucin a fost demis din funcția de adjunct al procurorului general interimar. Decizia a fost aprobată de Consiliul Superior al Procuraturii (CSP) în ședința din 4 martie.

În cadrul ședinței, procurorul general interimar Ion Munteanu a înaintat o solicitare privind demiterea adjunctului său, Igor Demciucin. Munteanu l-a acuzat că ar fi încălcat normele etice la concursul deja anulat pentru funcția de procuror general, la care ambii au participat. „Declar neîncredere absolută față de adjunctul Procurorului General interimar, Igor Demciucin”, a spus Munteanu.

Procurorul general interimar a declarat că Igor Demciucin s-a preocupat de acumularea informațiilor și de supravegherea activității lui.

„Despre aceste evenimente am aflat uluit la ședința CSP din data 22 februarie 2024, când a fost desfășurată proba interviului a candidaților la funcția de procuror general”, a notat Ion Munteanu.

În opinia sa, acumulările de informații au fost premeditate pentru a lansa atacul deschis în timpul concursului.

Igor Demciucin a fost numit în funcția de adjunct al procurorului general interimar în ianuarie 2023, la propunerea lui Ion Munteanu.

Tot astăzi, 4 martie, CSP și-a dat acordul asupra candidaturii lui Sergiu Brigai pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului general interimar.