Igor Dodon

Igor Dodon, citat la Procuratura Generală. Care este motivul

Redacția Liber TV

Moldovenii ar fi fost păgubiți, în anul 2008, cu 14,5 milioane de dolari în urma unei scheme de procurare a energiei electrice. Cel puțin asta spuneau atunci mai mulți experți în energetică. Conform acestora, în schemă ar fi fost implicați Igor Dodon, pe atunci ministru al Economiei, și fosta președintă a Parlamentului Zinaida Greceanîi, pe atunci premier.

Mai mult, experții spuneau că pe acest caz a fost deschisă o cauză penală, dar aceasta a fost clasată fără ca subiectul să fie investigat, la o lună de la depunerea mărturiilor.

În 2008, Ministerul Economiei era condus de către actualul preşedinte de onoare al PSRM, Igor Dodon.

Reacţia lui Igor Dodon nu s-a lăsat mult aşteptată. Acesta a scris pe reţelele de socializare că nu a primit nicio citaţie. Mai mult, el a menţionat că nu se află în ţară.

Referindu-se la dosarul Energocom, Dodon a spus că este un subiect steril, "o fumigenă, lansată de mass-media".

"Vreau să vă asigur că acest subiect cu citația la Procuratură e o fumigenă lansată în mass-media, fiindcă azi guvernarea nu știe ce să mai inventeze pentru a distrage atenția cetățenilor de la tarife, eșecuri, prețuri mari, alegeri antidemocratice la Bălți și căderea PAS-ului în sondaje.

În curând revin la Chișinău, sunt într-o deplasare de serviciu de o zi peste hotare, și voi da comentarii mai desfășurate pe situația din țară, despre cât de grav degradează lucrurile și cât de fierbinte politic va fi primăvara care vine.

Dacă cineva crede ca prin astfel de show-uri se va distrage atenția oamenilor de la sărăcie, creșterea de prețuri și tarife, capturarea instituțiilor de stat … greșește. 

Încercarea de a mă intimida nu va avea sorți de izbândă. Suntem și vom fi întotdeauna gata să ripostăm uzurpatorilor și incompetenților …, chiar dacă și-au schimbat pielea, dar nărăvul e același", a mai scris Igor Dodon.