sursa foto:ProTv

Igor Dodon, împotriva păcii și toleranței, înlăturând drapelul UE de la Președinție

Vasile Cojocari

În urma întrevederii cu Rogozin, Igor Dodon a schimbat pe site-ul Președinției limba din română în ,,moldovenească”, considerând că a făcut un pas major în îndeplinirea  promisiunilor electorale.
Ieri, internauții au observat că de pe clădirea Președinției Republicii Moldova a dispărut drapelul Uniunii Europene, rămânând doar tricolorul Republicii Moldova. Deși se zice că motivul concret nu se știe, e clar că acțiunea a fost facută la ordinul noului președinte. Prin acest act de sfidare a democrației, Igor Dodon a demonstrat că nu împărtășește valorile europene precum pacea, toleranța, egalitatea, solidaritatea, libertatea, valori care sunt promovate și prin drapelul UE. Totodată, Dodon își bate joc de dorința majorității cetățenilor, care au ales o guvernare pro-europeană.

Drapel

Se știe bine că fostul președinte al PSRM este total împotriva integrării europene și tinde să denunțe Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. În schimb, acesta pledează pentru relații ,,frățești” cu Rusia, țară care se sufocă economic în ultimii ani.