Igor Dodon îndeamnă oamenii să boicoteze referendumul privind integrarea europeană: „Asta e ambiția personală a Maiei Sandu”

Adrian Sirbu

Președintele PSRM, Igor Dodon, îndeamnă oamenii să boicoteze referendumul privind integrarea europeană. Politicianul anunță că va organiza o campanie națională, în cadrul căreia socialiștii vor îndemna oamenii să nu participe la plebiscit, iar dacă vor dori totuși să o facă, atunci să voteze împotrivă. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Moldova LIVE de la Exclusiv TV.

„Noi suntem categoric împotriva acestui referendum. Nu negocierilor cu Uniunea Europeană, nu împotriva UE. Suntem împotriva acestui instrument utilizat de Maia sandu în interese înguste de partid și interese proprii. De aceea, îndemnul nostru pentru populație, și va fi o campanie națională în acest sens, e să nu participăm la acest referendum. Sau nu luăm buletinul, sau îl luăm și votăm împotrivă. Bruxelles-ul e împotriva acestui referendum și i-a spus (Maiei Sandu – n.n.) că nu trebuie făcut. Asta-i ambiția personală a Maiei Sandu, cu orice preț, să meargă înainte. Există partide proeuropene, care sunt împotriva acestui referendum, care au aceleași argumente ca și noi. Noi nu suntem împotriva negocierilor cu UE, haideți să negociem, dar nu puneți carul înaintea boilor”, a spus Igor Dodon, la Moldova LIVE.

Referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost inițiat de președinta Maia Sandu, la sfârșitul anului 2023. Plebiscitul ar urma să se desfășoare în ziua alegerilor prezidențiale. Scopul acestuia și al modificării Constituției este declararea aspirațiilor de integrare europeană, stabilirea direcției de orientare spre spațiul valoric european, precum și stabilirea integrării europene drept obiectiv strategic pentru Republica Moldova.