Igor Dodon: Președintele PSRM va fi ales anul viitor

Adrian Sirbu

Membrii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), întruniți astăzi la cel de-al XVIII-a congres, nu au ales o nouă conducere a formațiunii. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, despre care se spunea că va fi reales astăzi în calitate de președinte al partidului. Socialistul a invocat o chestiune de procedură și a promis că viitorul președinte al PSRM va fi ales deja la anul viitor.

Au fost luate mai multe decizii importante. Prima: a fost modificat statutul și aprobat statutul redacțional. Conform noii redacției, a revenit funcția de președinte al PSRM… De asemenea, a fost luată decizia că statutul trebuie mai întâi înregistrat la ASP, pentru că acum nu există funcția de președinte, iar președintele partidului va fi ales în anul următor, cu prima ocazie”, a declarat Igor Dodon.

De asemnea, a fost aprobat și un nou program politic, a mai menționat Igor Dodon.

Ce ține de alegerile prezidențiale, am văzut mai multe discuții la acest capitol, unele atacuri din partea diferitor persoane… La această etapă nu iau în calcul varianta de participare la alegerile prezidențiale”, a mai adăugat fostul președinte.