De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 14 ore

Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile

Ala Găină

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis să-i prelungească cu încă 30 de zile arestul la domiciliu ex-președintelui Igor Dodon, cercetat de procuratură pe patru capete de acuzare, inclusiv trădare și îmbogățire ilicită.

În aceeaşi şedinţă, magistraţii au decis să prelungească arestul preventiv pentru cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu. Acesta va mai sta 20 de zile în Penitenciarul nr. 13.

Igor Dodon a anunţat că va ataca la Curtea de Apel hotărârea judecătorilor. El a declarat că acuzarea a invocat trei argumente pentru prelungirea arestului la domiciliu, inclusiv faptul că locuieşte împreună cu soţia, figurantă în dosar, dar şi discuţiile cu presa şi comentarii făcute pe reţelele de socializare. Igor Dodon a reiterat că este nevinovat şi că va demonstra acest fapt în instanţă.

Acesta a fost reţinut pe 24 mai pentru 72 de ore, după ce procurorii au dispus percheziţii la reşedinţele sale, iar două zile mai târziu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

Între timp, săptămâna trecută a fost pusă sub învinuire şi soţia sa, Galina Dodon, care a primit ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara timp de 60 de zile.

Am fost pusă sub învinuire-complice, pentru îmbogăţire ilicită, fără probe”, a declarat Galina Dodon,  ea acuzând un dosar motivat politic.