Igor Grosu: A fost identificat un sediu nou pentru Procuratura Anticorupție. PA spune că nu cunoaște nimic

Adrian Sirbu

A fost identificat un sediu nou pentru Procuratura Anticorupție. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul ediției de luni, 3 iunie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8. Grosu nu a spus despre ce clădire este vorba, menționând doar că se află în centrul Capitalei. 

Igor Grosu a precizat că angajații instituției în care se află sediul identificat pentru Procuratura Anticorupție vor fi „rugați politicos” să elibereze clădirea. Președintele Parlamentului a precizat că sediul se află în centrul capitalei, iar mai multe detalii va oferi Guvernul.

Între timp, Procuratura Anticorupție nu a confirmat spusele președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu privire la identificarea unui sediu pentru instituție. Grosu a precizat că a fost găsit un sediu potrivit, menționând doar că este vorba de o instituție care se află în centrul capitalei.

Amintim că, în prezent, Procuratura Anticorupție și CNA au sediu comun. Discuțiile privind un sediu separat pentru Procuratura Anticorupție datează încă din anul 2016.

Anterior, invitată în cadrul unei ediții a emisiunii „Cutia Neagră”, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a declarat că instituția pe care o conduce are nevoie de noi angajați pentru a fortifica lupta cu schemele ilegale, dar acest lucru este imposibil fără un sediu adecvat.