De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 15 ore

În plin război cu Ucraina, Mitropolitul Vladimir a oficiat o liturghie în Federația Rusă

Redacția Liber TV

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, a fost la Moscova unde a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Treime Dătătoare de Viață” din Konkovo, orașul Moscova. 

Potrivit unui comunicat remis de Mitropolia Moldovei, alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au slujit și liturghisit un sobor de preoți și diaconi în limba slavonă bisericească și română.

Răspunsurule liturgice au fost oferite de corul parohiei, condus de doamna reghent Larisa Artiușenko. La finalul Liturghiei, Întâistătătorul BOM a adresat celor prezenți un cuvânt arhipăstoresc, în care a felicitat enoriașii cu prilejul participării la slujba duminicală și cu sărbătoarea Sfântului Cuvios Serghie de la Radonej, făcătorul de minuni și ocrotitorul Rusiei, care s-a săvârșit cu pace în anul 1391”, se arată în comunicat.

Cuviosul Serghie de Radonej a fost unul din înnoitorii monahismului în Rusia secolului al XIV-lea, întemeietor al mănăstirii Sfânta Treime din nordul Moscovei.

De menționat că la Biserica „Sfânta Treime Dătătoare de Viață” din Konkovo, Moscova, a fost înființată o așa-numită „reprezentanță” a Mitropoliei din Republica Moldova, prin ordinul Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii din data de 12 aprilie 2021, iar Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove a fost numit rector al Bisericii, „pentru a sluji diasporei moldovenești care locuiește în capitala Federației Ruse”, se menționează în comunicat.