În toamnă, elevii vor merge la școală, însă iarna nu se știe. Precizările lui Andrei Spînu despre revenirea la învățământul online

Ala Găină

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu unele precizări privind învățământul online în perioada rece a anului. Potrivit acestuia, acesta este un plan de rezervă și s-ar putea recurge la el doar dacă va apărea o situație de criză. Subiectul a fost pus în discuție astăzi, la ședința de totalizare a rezultatelor activității Guvernului Gavrilița la un an de la preluarea mandatului.

Nimeni nu își dorește ca învățământul să treacă pe online. În perioada următoare, cu siguranță, în septembrie, octombrie, toți copiii vor merge la școală. Credem că și în noiembrie la fel, s-ar putea să apară o situație de criză și dacă aceasta va fi, vom lua deciziile în funcție de sitauția creată. Avem foarte multe școli care nu au alternative la gaz și cu siguranță nu vor trece pe online. Noi mergem cu acest plan doar pentru a da asigurări cetățenilor că Guvernul este pregătit să acționeze”, a declarat Spînu.

La rândul său, premierul Natalia Gavrilița a subiliniat că planul propus privind trecerea la învățămîntul online va fi implementat în caz de strictă necesitate și doar în acele școli unde nu există alternativă.
„O facem doar pentru a preveni și a fi pregătiți”, a menționat Gavrilița.