În ultimii ani, pe străzile Chișinăului au apărut peste 300 de troleibuze și autobuze moderne și dotate

Ala Găină

În ultimii ani, pe străzile Chișinăului au apărut peste 300 de troleibuze și autobuze moderne și dotate, iar achizițiile nu se opresc aici. Liderul MAN, Ion Ceban, susține că echipa sa își propune pentru noul mandat procurarea de noi loturi de transport.

„Vă aduceți aminte transportul vechi și deteriorat din Capitală. Astăzi, avem transport public mai modern, mai confortabil, mai rapid. Avem peste 300 de troleibuze și autobuze, moderne și dotate pentru confortul cetățenilor, cu aparate de aer condiționat, prize USB, Wi-Fi etc. Avem și 100 de mii de abonamente vândute locuitorilor Capitalei. Cu aproximativ un miliard de lei, Primăria continuă să subvenționeze transportul. Totodată, facem benzi dedicate, deschidem rute noi. Pregătim și Planul de Mobilitate Urbană care va reconfigura toate rutele din Capitală”, a declarat Ion Ceban.

Liderul MAN a precizat că au fost create peste 50 km de benzi dedicate pentru a micșora timpul de așteptare a transportului public și a facilita circulația autobuzelor și troleibuzelor.

”Viteza de deplasare a transportului public a crescut, respectiv cetățenii ajung mai repede la punctul de destinație. De la Flacăra și pâna la Porțile Orașului poți ajunge în jumătate de oră. De asemene,a acum oamenii pot aștepta transportul și în stații de așteptare moderne. Vă aduceți aminte când nicio stație nu era renovată. Peste 500 de stații de așteptare a transportului public au fost construite sau renovate în ultimii ani. Stațiile de așteptare a transportului public trebuie să fie confortabile pentru a asigura o experiență plăcută și eficientă călătorilor, promovând utilizarea transportului public”, a mai adăugat Ion Ceban.

Totodată, președintele MAN a reamintit și despre sistemele GPS instalate în toate autobuzele și troleibuzele, care oferă călătorilor confortul de a ajunge în stație mereu la timp. Aceste informații sunt oferite gratuit prin instalarea aplicațiilor precum „Tranzy”, „Here it is”, ”EasyWay”.