Întâlnire stranie la Președinție cu partidele extraparlamentare. Unioniștii au fost ignorați, iar Usatîi și Tkaciuk – prezenți

Redacția Liber TV

Situația curentă din țară, în contextul războiului din Ucraina și al crizei umanitare provocate de acesta, a fost subiectul discuției de astăzi a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentanții partidelor extraparlamentare. 

La întrevedere au fost prezenți liderii Congresului Civic, Partidului „Democrația Acasă”, Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, PDM, PLDM, Partidului Nostru, PPDA, Partidului Schimbării, Partidului Verde Ecologist. Cel mai straniu este însă că niciun partid unionist nu a fost invitat la discuții.

„Calificăm drept revoltătoare această așa-zisă consultare cu partidele extraparlamentare. Niciun partid unionist nu a fost invitat la consultări, fapt care este sfidător și grav. În schimb, au fost prezenți Usatîi, Tkaciuk – slugile Kremlinului. Aceasta este fie o mare trădare, fie o mare prostie. Sper că acum unioniștii au înțeles pentru cine și-au dat votul”, a declarat liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, șefa statului a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități pentru asigurarea securității cetățenilor țării noastre și pentru acordarea ajutorului refugiaților din Ucraina.

Președinta Maia Sandu le-a solicitat participanților la discuție să contribuie la efortul de consolidare a societății prin respingerea și descurajarea discursului de ură și a dezinformării, care dezbină societatea. La fel, șefa statului a vorbit despre necesitatea unui efort comun, inclusiv prin implicarea rețelelor de partid și aleșilor locali, pentru a oferi sprijin refugiaților, în contextul creșterii numărului acestora.