Ion Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei pentru răspândirea minciunilor. Reacția partidului de guvernământ

Adrian Sirbu

„Instituțiile statului continuă să fie, fără ezitări, în slujba guvernării PAS”, acuză primarul capitalei, Ion Ceban, care demonstrează noile materiale denigratoare răspândite de Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”. Edilul atenționează asupra utilizării acestei companii în interesele partidului de la putere.

„PAS folosește Poșta Moldovei pentru a trimite oamenilor informații mincinoase, manipulatorii și denigratoare. Așa folosește Guvernarea PAS toate instituțiile statului în interese personale și de partid. Pentru o clipă să ne imaginăm dacă oricare altă guvernare făcea acest lucru. Toate instituțiile de stat sunt parte a caracatiței galbene. Ultimele numiri în funcții încă o dată demonstrează acest lucru și despre concursuri vorbesc doar la Televizoarele galbene. Culmea ipocriziei este să utilizezi Poșta Moldovei pentru a răspândi minciunile PAS în Chișinău. Acuș le vor multiplica pe țară, sunt iar în campanie”, se arată în mesajul primarului general Ion Ceban.

Edilul a reamintit și de implicarea întreprinderii „Poșta Moldovei” în campania electorală a PAS, atunci când angajații companiei distribuiau prin țară materiale cu însemnele partidului de guvernare.

„Și da, înainte de începerea campaniei electorale locale din toamnă, Poșta Moldovei cu mașinile de serviciu transportau materiale electorale pentru PAS, lucru ușor trecut cu vederea de către membrii CEC, dintre care, apropo, 6 din 9 sunt din partea PAS”, a mai adăugat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Cu o reacție a venit președinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa. Într-un comunicat de presă, se menționează că toate cheltuielile pentru serviciile de tipografie a materialelor informative distribuite de fracțiunea PAS sunt transparente și pot fi consultate în rapoartele depuse lunar la organele responsabile.

„Serviciile de distribuție prin Poșta Moldovei sunt plătite, iar asta poate fi demonstrat prin contractul și factura de plată. Orice persoană fizică și juridică poate contracta astfel de servicii, inclusiv primarul Ion Ceban”, se arată în reacția remisă presei.