Ion Ceban: Am reîntors în proprietatea municipală numeroase terenuri și edificii cedate dubios de vechile administrații

Adrian Sirbu

În ultimii ani, echipa MAN a reușit să întoarcă în proprietate municipală numeroase terenuri și bunuri imobile cedate în mod dubios de administrațiile anterioare ale Primăriei Chișinău. Potrivit liderului MAN, Ion Ceban, păstrarea patrimoniului public trebuie să fie o prioritate, iar pe viitor acțiunile de combatere a diferitor scheme vor fi și mai consolidate.

”În această perioadă au fost întorși mii de metri pătrați în proprietatea municipală, clădiri întregi, care azi servesc ca instituții sociale. Au fost întoarse hectare de pământ în diferite zone, care au fost cedate dubios, iar faptul și procesul legat de Hotelul Național este dovada faptului că municipalitatea acționează în interesul cetățenilor”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, liderul MAN susține că, în prezent, multe dintre instituțiile centrale ale statului trebuie să preia exemplul Primăriei Chișinău la capitolul de gestionare a localității și la capitolul transparență.

În continuare, este primăria este instituția în care dvs puteți vedea cum se cheltuie fiecare leu din taxele pe care le plătiți. Toate instituțiile din țară trebuie să fie la fel de deschise și transparente și acolo să găsiți aceste informații în format electronic accesibile pentru toată lumea și cele care sunt în regim real actualizat. În continuare vom spori calitatea acestor procese”, a adăugat Ion Ceban.