Ion Ceban despre protestele de la Primărie: „Ne lasă fără acoperire financiară, după care tot ei vin să protesteze”

Ala Găină

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că în ultimele două săptămâni s-au întețit atacurile la adresa Primăriei și a angajaților săi. În opinia sa, este vorba despre acțiuni pline de substrat electoral ale celor de la guvernare. La ședința operativă de la Primăria capitalei, edilul a spus că adevărata cauză a atacurilor sunt alegerile prezidențiale din acest an și campania pe care au pornit-o deja cei de la guvernare, transmite IPN.

„Deja toată lumea înțelege că ei singuri creează probleme, după care tot ei ies în stradă să protesteze. Atât de cinic se folosesc de oameni în timp ce comit ilegalități și ne fură în continuare ca în codru”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban, Primăria Chișinău va cere ca din cele peste 23 de miliarde de lei pe care chișinăuienii le transferă sub diferite forme de contribuții la stat 50% să rămână în caputală. Și nu doar 13% – 2,8 miliarde, plus transferurile cu destinație specială.

„Ne mai lipsesc intenționat de anumite servicii și ne lasă în mod absolut iresponsabil fără acoperire financiară, după care tot ei vin să protesteze. Banii care ni se cuvin să ni-i lăsați că noi vom face și drumuri, și curți de blocuri, și infrastructură, și transport, și școli, și grădinițe și multe alte servicii sociale”, a mai spus Ion Ceban.

În ultima perioadă, în fața Primăriei Chișinău au fost organizate câteva acțiuni de protest, la care au participat și consilierii din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate în Consiliul municipal Chișinău. În cadrul acestora, mai mulți asistenți personali din Chișinău s-au împotrivit ordinului ce prevede concedierea mai multor asistenți personali și reducerea cu 50% din salariile celor rămași. De asemenea, manifestanții au cerut ca municipalitatea să restabilească grupa gratuită cu program prelungit pentru elevii din clasele primare.