Ion Ceban întreprinde o vizită de lucru în China. Primarul: „Sunt foarte multe oportunități de colaborare în diferite domenii”

Adrian Sirbu

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, în aceste zile, întreprinde o vizită oficială de lucru în China.

„În orașul Xi’an, am avut o întrevedere cu conducerea Partidului Comunist Chinez și conducerea Primăriei locale”, a scris edilul.

Amintim că, Primăria Chișinău a semnat un Acord de înfrățire cu Primăria Xi’an în anul 2021. Între timp, municipalitatea a beneficiat de suport, inclusiv financiar, cu ajutorul Ambasadei Chinei la Chișinău, atât în perioada pandemiei de COVID, cât și în timpul crizei refugiaților. Pentru acest ajutor, Ion Ceban a mulțumit autorităților chineze.

Xi’an, care are 13 milioane de locuitori, dispune de o infrastructură dezvoltată. Din acest motiv, a menționat Primarul General, Primăria Chișinău rămâne deschisă pentru a colabora în continuare.

De asemenea, Primarul General a mai adăugat că, în cadrul întrevederii, a vorbit și despre faptul că Republica Moldova este candidat pentru integrarea în Uniunea Europeană. „Așa cum am spus de fiecare dată, sunt foarte multe oportunități de colaborare în diferite domenii”, a mai spus Ion Ceban.

Cheltuielile vizitei sunt suportate de partea chineză.