Ion Ceban: Salutăm poziția tuturor țărilor din Uniunea Europeană care sprijină țara noastră pe calea integrării în UE

Ala Găină

Indiferent de decizia Consiliului Uniunii Europene, considerăm că Republica Moldova poate progresa pe calea integrării europene mult mai rapid. Declarația aparține liderului MAN, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Potrivit lui, acest lucru depinde de abilitatea clasei politice de a implementa reforme, spre a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. „La fel este importantă popularizarea ideii de integrare europeană în societate”, spune liderul MAN. 

„Fiecare om trebuie să înțeleagă cât de important este dezideratul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar cetățenii nu trebuie să fie divizați, ci este nevoie de mesaje și acțiuni care să-i unească în jurul ideii de integrare europeană. Este foarte important ca fondurile europene să nu fie folosite ca „armă” politică, ci trebuie să ajungă în fiecare localitate și să aducă beneficii cât mai multor oameni. 

Rolul oricărei forțe politice din Moldova, care vede viitorul țării noastre în UE, este să consolideze ajutorul UE, inclusiv cel financiar, prin reforme eficiente care să aducă rezultate în interesul cetățenilor”, a scris Ion Ceban pe Telegram.

În acest sens, Partidul MAN îndeamnă toate țările să sprijine Republica Moldova și să dea undă verde începerii negocierilor privind aderarea.

„Acum societatea noastră trebuie unită în jurul cauzei naționale – cea a integrării europene! Pentru acest lucru pledează Partidul MAN”, se mai arată în comunicatul formațiunii.