(VIDEO) Ion Sula: Ion Sula: “PSDE este a treia forță politică la scară națională, și prima între partidele extraparlamentare”

Ala Găină

Partidul Social Democrat European este a treia forță, ca pondere pe eșichierul politic la nivelul administrației publice locale și prima în preferințele electoratului, între partidele extraparlamentare. Acest lucru este confirmat de rezultatele votului de duminică, care plasează PSDE pe locul trei, în ceea ce privește votul acordat de cetățeni. Datele au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, organizată de conducerea PSDE.

Președintele social-democraților, Ion Sula, le-a mulțumit cetățenilor Republicii Moldova care au acordat vot de încredere PSDE și au optat ca la conducerea localităților lor să vină primari și consilieri social-democrați și le-a urat succes colegilor care au învins la alegeri.

Este un vot care ne responsabilizează și mai mult și reiterăm că vom face tot posibilul să ne onorăm angajamentele asumate. Vom depune eforturi ca viața oamenilor noștri să se schimbe în bine. În același timp, le adresăm sincere felicitări colegilor noștri care au reușit să învingă în acest scrutin și le urăm mult succes în activitatea lor. O parte dintre candidații noștri la funcția de primar s-au calificat în turul doi de scrutin, prin urmare, trebuie să ne mai mobilizăm o dată și să învingem și acolo. Sunt convins că, peste două săptămâni, rezultatele noastre vor fi și mai bune”, a menționat Ion Sula.

La rândul său, secretarul general al formațiunii, Iurie Cazacu, a prezentat lista raioanelor în care PSDE a obținut cele mai bune rezultate. Astfel, conform datelor preliminare, în top 10, după votul politic pentru PSDE, intră următoarele raioane:

1) Șoldănești – 28,72% (9 mandate de consilieri raionali, primul rezultat pe raion);

2) Nisporeni – 27,32% (11 mandate de consilieri raionali, al doilea rezultat pe raion);

3) Hîncești – 23,45% (9 mandate de consilieri raionali, al doilea rezultat pe raion);

4) Fălești – 18,69%  (7 mandate de consilieri raionali, al treilea rezultat pe raion);

5) Cimișlia – 16,36% (5 mandate de consilieri raionali, al doilea rezultat pe raion);

6) Edineț – 15,34% (5 mandate de consilieri raionali, al doilea rezultat pe raion);

7) Leova – 15,02% (4 mandate de consilieri raionali, al treilea rezultat pe raion);

8) Rîșcani – 14,94% (5 mandate de consilieri raionali, al treilea rezultat pe raion);

9) Ștefan Vodă – 14,85% (5 mandate de CR consilieri raionali, al treilea rezultat pe raion);

10) Căușeni – 11,74% (4 mandate de consilieri raionali, al patrulea rezultat pe raion).

De asemenea, 73 de candidați din partea PSDE au câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de primar, formațiunea plasându-se pe locul trei la nivel național, iar alți 55 de candidați s-au calificat în turul doi de scrutin.