Ion Sula: Vrem să dezvoltăm în Republica Moldova un pol proeuropean de stânga

Adrian Sirbu

Cetățenii Republicii Moldova asociază partidele de stânga cu formațiuni pro-Kremlin, însă Partidul Social Democrat European vrea să creeze un pol de stânga proeuropean. O spune președintele PSDE, Ion Sula, potrivit căruia formațiunea sa este una veritabil proeuropeană, care va susține referendumul privind introducerea vectorului european în Constituție, notează IPN.

Liderul PSDE, Ion Sula, a menționat că formațiunea sa se bucură de sprijinul PSD România în vederea fortificării unui pol proeuropean de stânga.

„Cu Partidul Social-Democrat din România suntem parteneri. Odată cu resetarea și redenumirea Partidului Democrat ne-am propus să creăm în Republica Moldova o stângă autentică europeană. Deseori, cetățenii din Republica Moldova când aud de partide de stânga le asociază cu pro-Estul, pro-Kremlin. De aceea, PSD România ne susține, avem un parteneriat bun. Vedem că unul dintre partenerii de bază ai Republicii Moldova este România, iar sustenabilitatea Republicii Moldova se datorează în mare parte acestui proces. Ne dorim ca în Republica Moldova să dezvoltăm un pol proeuropean de stânga”, a spus Ion Sula în cadrul emisiunii „În Context” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Liderul PSDE a menționat că a avut discuții cu Mișcarea Alternativa Națională privind o eventuală colaborare, însă acum social-democrații își au propria agendă.

„Nu negăm faptul că au fost discuții , a fost un dialog. E firesc ca orice partid politic să aibă discuții și cu alte partide. Astăzi, PSDE își are propria agendă, se conduce de prevederile statutare. Noi suntem în guvernarea locală, după alegerile din noiembrie, PSDE este reprezentat de 103 primari, în unele raioane suntem la conducerea consiliilor raionale. Ne dorim să revenim la guvernare și împreună să punem umărul la dezvoltarea Republicii Moldova”, a mai spus președintele Partidului Social Democrat European.

Președintele PSDE a mai spus că formațiunea sa susține referendumul privind introducerea în Legea Supremă a vectorului european de dezvoltare. Ion Sula spune că primarii și membrii PSDE vor face campanie în favoarea eurointegrării și vor explica alegătorilor de ce este necesar ca Republica Moldova să se regăsească în marea familie europeană.