Irina Lozovan, după scandalul de la Aeroport: „Ne așteptam la rețineri”

Ala Găină

Irina Lozovan, deputat în parlamentul Republicii Moldova, a comentat scandalul de la Aeroportul Chișinău la întoarcerea persoanelor care au participat la Moscova la lansarea blocului politic „Victorie”, scrie omniapres.md

“Ne așteptam la rețineri, dar probabil că autoritățile și-au dat seama că ieri au făcut o mare greșeală. Toate aceste acțiuni, presiunea care a avut loc la Aeroport, au provocat negativitate și condamnare din partea societății civile. Iar astăzi putem vedea că autoritățile dau înapoi”, susține Irina Lozovan.

„Controalele celor care sosesc la Chișinău dinspre Moscova cu o conexiune la Istanbul sunt mult mai liniștite decât ieri. Autoritățile și-au dat seama că prin intimidarea oamenilor nu vor reuși”,  a declarat Nicolae Șicolai, unul dintre liderii organizației de tineret Next Generation.

El a spus că participanții la congresul activiștilor opoziției, care a avut loc la Moscova, au fost verificați fără probleme, dar unii au fost luați selectiv pentru inspecții suplimentare.

“Toate acestea sunt încercări de a intimida, de a face presiuni și de a stârni anumite emoții în oameni. Am fost pregătiți pentru orice. Am comunicat cu oamenii noștri care au zburat cu noi, i-am avertizat și i-am rugat să rămână calmi. Toate acestea sunt încercări de a intimida, de a face presiuni și de a stârni anumite emoții în oameni” , a spus la rânsul său Olesea Vitnianskaia, reprezentant al partidului Renaștere.