„Apropo, Curtea Constituțională o interpretează (neutralitatea) în așa fel încât Republica Moldova să nu aibă dreptul de a participa la conflicte externe. Și faptul că pe teritoriul său – ei bine, gândiți-vă, există centre NATO, exerciții comune Moldova-NATO, batalioane comune – asta e bine să înțeleg?", a declarat Krasnoselski.
Acesta a mai declarat că este „împotriva militarizării și escaladării conflictului”.
"Misiunea de menținere a păcii din Rusia reprezintă garantul păcii și stabilității pe acest pământ. Ar trebui să fim recunoscători, așa cum ar trebui să fie recunoscător și Moldova, pentru că orice om înțelege că există dezvoltare în lume", a adăugat așa-numitul lider.
Vorbind despre dificultățile întreprinderilor din regiune, el a spus că „Moldova a fost cea care a făcut lobby prin intermediul UE pentru interzicerea importului de fier vechi în Transnistria, a organizat un blocaj bancar, nu înregistrează conturi bancare ale entităților din stânga Nistrului și interzice schimbul valutar."
„În ceea ce privește resursele energetice, nu uitați că Republica Moldova primește 100% energie electrică de la Transnistria: pentru 1 MW prețul de export este de 53 de dolari. Să vă reamintesc că acum la Londra costă 600 de lire sterline, în Germania – 300 de euro, în Ucraina – 120 de dolari. Așa că fiți recunoscători, dragilor, Transnistriei și Rusiei", a declarat sfidător Krasnoselski.