Iurie Ciocan: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) sunt lideri detașați la campionatul național ,,la „mâna moskovei” și „omul rușilor”

Adrian Sirbu

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) sunt lideri detașați la campionatul național ,,la „mâna moskovei” și „omul rușilor”, în care criteriul de bază de evaluare este alianța cu socialiștii lui Dodon”. Declarația aparține președintelui PSD Moldova, Iurie Ciocan.

În acest context, Iurie Ciocan amintește că ,,nouă mariaje politice cu ,,kremlinovici” sunt în favoarea Partidului PAS.” și anume că, în 8 consilii raionale alianțele sunt exclusiv între PAS și PSRM.

,,Repet, majoritațile de guvernare locală în 8 consilii au fost tranșate exclusiv între/pas/ și psrm.- Anenii Noi – Cahul- Dochia – Dubăsari – Sângerei – Soroca – Șoldanesti – Ștefan Vodă” a mai menționat el.

Iurie Ciocan subliniază că, în Consiliul raional Căușeni a fost formată o coaliție larga, inclusiv cu PAS și PSRM.

Iurie Ciocan vine cu aceste precizări, în contextul atacurile la adresa președintelui MAN, în urma alianței cu PSRM din CMC Chișinău.

,,Toate acestea fiind spuse, în contextul dansului ritualic la pupitrul din sala Consiliului municipal Chișinău, unde vezi Doamne, după refuzul /pas/ de a forma Coaliție de guvernare locală cu MAN, primarul Ceban a fost pus să aleagă între haos și o alianță cu socialiștii lui Dodon.” a mai spus el.