De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 14 ore

Kremlinul, supărat pe Chișinău. A înmânat Moldovei notă de protest după expulzarea șefului de la Sputnik

Adrian Sirbu

Crește tensiunea dintre Chișinău și Moscova. Însărcinatului cu afaceri al Republicii Moldova în Rusia, Sergiu Goncerenco, i-a fost emisă o notă de protest împotriva deciziei de expulzare a șefului „Sputnik Moldova”, Vitalii Denisov.

Potrivit unui comunicat, Goncerenko a fost convocat la Ministerul rus de Externe cu o zi înainte, miercuri, unde i s-a comunicat un protest vehement din partea Rusiei. Potrivit Kremlinului, decizia Chișinăului de a-l expulza pe Denisov este nefondată și provocatoare.

„Partea rusă a solicitat părții moldovenești să înceteze persecuția motivată politic a resurselor media în limba rusă și să respecte obligațiile internaționale privind libertatea de exprimare și mass-media, precum și drepturile jurnaliștilor”, se arată în comunicatul Ministerului rus de Externe.

Angajații Inspectoratului General pentru Migrație l-au declarat pe Denisov persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioadă de zece ani.