Lidera Platformei Moldova, Irina Vlah, mesaj pentru Maia Sandu: „Dacă cumva veți fi în criză de idei, adresați-vă”

Adrian Sirbu

Lidera Platformei Moldova, Irina Vlah, dezaprobă insistența cu care presa controlată de guvernare încearcă să găsească  „pete negre” în activitatea sa din perioada în care a exercitat mandatul de bașcan al Găgăuziei, încercând astfel să o denigreze și să o compromită. Într-un apel către președintele țării, Maia Sandu, Irina Vlah îi sugerează, în loc să aplice astfel de tactici politice, să se concentreze asupra unor investigații veritabile pe teme relevante, transmite IPN.

„Dacă cumva veți fi în criză de idei, adresați-vă – sunt gata să vă sugerez o mulțime de alte teme și chiar să ajut presa dumneavoastră să facă adevărate investigații, dar nu mizerii, care se vede de la o poștă că sunt comandate politic”, se arată în mesajul adresat președintei Maia Sandu.

„Recunosc că, atunci când am lansat „Platforma Moldova”, îmi făceam griji cum o să ne promovăm, în condițiile în care o bună parte din presa din Republica Moldova a fost lichidată de regimul dumneavoastră, iar altă parte (cea mai mare) e controlată cap-coadă de dumneavoastră. Dar iată că, datorită implicării dumneavoastră, ordinelor pe care le dați presei pe care o controlați, problema parcă se rezolvă. Nu există zi în care să nu fiu abordată de presa dumneavoastră și, împreună cu colegii, chiar vom aduna toate așa-zisele solicitări de informații, toate materialele publicate de presa dumneavoastră și le vom face publice ca să fie clar tabloul general”, a scris Irina Vlah.

Ea spune că presa controlată nu face altceva decât să arate în mod deschis cetățenilor Republicii Moldova pe cine președinta îl consideră oponent. „Și eu mă voi strădui să fiu la înălțimea rolului care mi-a revenit. Astăzi, nu cred că este o onoare mai mare decât să fii oponentul celor care au distrus și distrug în continuare Republica Moldova. Iar acest lucru l-ați făcut dumneavoastră, doamnă Maia Sandu, și omuleții galbeni, care vă înconjoară și fac sluj de dimineață până seara. La câtă dezamăgire ați semănat în societatea noastră, la câtă ură au oamenii față de regimul dumneavoastră, orice atac murdar din partea presei controlate nu face decât să sporească notorietatea și susținerea populară față de cel pe care-l atacați”, a precizat lidera Platformei Moldova.

Irina Vlah susține că deține informații că în zilele următoare vor apărea așa-zise investigații despre grâul oferit de Federația Rusă Găgăuziei în perioada în care exercita mandatul de bașcan. „Alte câteva subiecte, din câte știu, urmează să fie aprobate de regim la cel mai înalt nivel, ca ulterior presa galbenă să facă noi pretinse investigații”, a punctat Irina Vlah.