Liderul PNM, Dragoș Galbur, cere explicații de la Ministerul Culturii cu privire la asfaltarea drumului din satul Butuceni, localitate turistică

Adrian Sirbu

Liderul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a expediat o solicitare în adresa Ministerului Culturii, prin care cere explicații cu privire la asfaltarea drumului public din satul Butuceni care face parte din Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”

„Susțin fără rezerve modernizarea infrastructurii locale pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din această minunată comunitate. Însă, cred că modernizarea trebuie să fie mai mult decât un simplu act de construcție. Ea trebuie să fie o expresie a responsabilității față de patrimoniul cultural și istoric al locului.

Am depus o solicitare la Ministerul Culturii al Republicii Moldova pentru a obține informații despre procesul de asfaltare, pentru a ne asigura că lucrările respectă nu doar normele estetice, ci și prevederile legale care protejează acest loc unic. Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi” are statut juridic și este protejată prin Legea nr. 251/2008 și Hotărârea de Guvern nr. 228/2009”, a scris Dragoș Galbur pe Telegram.

Potrivit liderului PNM, modernizarea poate și ar trebui să coexiste armonios cu păstrarea autenticității culturale și istorice.