Liderul unionist, Vlad Bilețchi: „Clanul Filat a ieșit la atac! Au început distribuția masivă a unei știri false de un an precum că aș fi cetățean al Federației Ruse”

Ala Găină

„Clanul Filat a ieșit la atac, sunt deranjați! A început distribuția masivă a unei știri false de un an precum că aș fi cetățean al Federației Ruse”. Acuzația a fost lansată de liderul unionist, Vlad Bilețchi, care a dezmințit informația pe o rețea de socializare. Potrivit acestuia, „dovada” deținerii unui pașaport rus este penibilă. 
„Pornind de la logică și analiză, câteva detalii la care ar trebui să atrageți atenția:
1. Pașapoartele ruse NU au poze color, ci doar alb negru, făcute cu laserul.
2. Fotografia se face doar din față, si trebuie să includă în totalitate capul și gâtul. Fotografia din „dovadă” este luată de pe Facebook-ul meu 
3. Atât de slabă este fabrica de știri false încât au tradus greșit în rusă numele meu de familie. „B” în rusă se scrie „Б”. Altfel, în acest „pașaport” sunt Vilețchi în loc de Bilețchi.
Concluzie: dacă ne atacă- înseamnă că doare.
Înseamnă că spunem adevărul și îi deranjează.
Tacticile de manipulare se aplică mereu:
1.Dezbină și condu, ca să nu fim uniți împotriva lor.
2. Cine se scuză – se acuză, ca să ies eu să dezmint informația iar minciuna să crească în amplitudine.
3. Nu este fum fără foc, nu degeaba vorbește lumea. După principiul „fata Popii”, nu contează dacă e adevărat sau nu, contează să se rostogolească mai departe și lumea să stea pe gânduri, la dubii, la neîncredere.
4. Petarda mediatică – acum lumea nu va vorbi despre Recean, Filat, corupție, BEM, miliard, aeroport și MoldovaGaz – ci dacă este adevărat sau nu că Bilețchi e agentul rușilor. Distragerea atenției spre alt subiect.
Dar le scapă esențialul: replica lor înseamnă slăbiciune și frică, iar pentru mine – dovada că trebuie să continui”, a scris Vlad Bilețchi pe facebook.