Lilian Carp (PAS): Chișinăul are potențialul de a deveni un hub European de dezvoltare economică

Adrian Sirbu

Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de Primar General al Municipiului Chișinău a susținut o conferință de presă despre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din capitală și a prezentat viziunea sa și a echipei PAS pentru dezvoltarea economică a municipiului Chișinău.

Potrivit lui Carp, agenții economici din Chișinău se confruntă cu numeroase obstacole în dezvoltarea afacerilor lor.

Ne aflăm acum pe strada industrială, care vedeți cum arată, ca după bombardament – nu există minime condiții. Imaginați-vă că o să aduceți un potențial investitor în acest loc, care parcă este părăsit. Credeți că el o să investească într-o locație cu potențial neavând măcar o infrastructură adecvată, nu mai zic de alte condiții pe care trebuie să le asigure Autoritățile Locale. 

Trebuie să valorificăm zonele care până astăzi au fost lăsate în paragină, să dezvoltăm căi de acces și infrastructura necesară, pentru ca investitorii locali și străini să aibă toate condițiile de a dezvolta noi afaceri sau să le transfere pe cele existente”, a spus Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de Primar General al Municipiului Chișinău.

Lilian Carp este de părere că pentru a se dezvolta, agenții economici din Chișinău au nevoie de un mediu de afaceri stabil și predictibil. Primăria trebuie să acorde o atenție specială digitalizării proceselor administrative pentru a reduce birocrația, trebuie să investim în infrastructură, inclusiv în drumuri și căi de acces, pentru a atrage investitorii și a genera noi locuri de muncă.